مواد لازم برای 6 تا 8 نفر1 . گوشت بدون چربی چرخ کرده - 750 گرم2 . سبزی جعفری و گشنیز - 500 گرم3 . برنج - 150 گرم (نصف لیوان)4 . ماست چکیده ( کیسه ای) - 500 گرم (می توانیم یک کیلوگرم ماست معمولی را در کیسه ریخته آب آن را بگیریم)5 . پیاز متوسط - 2 عدد6 . پودر کاری - 1 قاشق سوپخوری7 . ادویه - 2 قاشق مرباخوری8 . زعفران سائیده - نصف قاشق چایخوری9 . پیاز سرخ کرده - 2 قاشق سوپخوری10 . نمک بقدر کافی11 . روغن مایع یا جامد به اندازه کافی برای سرخ کردن کوفته هاطرز تهیهسبزی را تمیز کرده ، می شوئیم و در آبکش می ریزیم تا آب آن رفته وبه آسانی خرد شود . برنج را با دو لیوان آب و کمی نمک می جوشانیم ، در حدی که مغز برنج نرم شود. بعد آنرا در صافی می ریزیم تا آب آن برود . پیاز را رنده کرده ، آن را با نصفی از کاری و 1 قاشق ادویه و کمی نمک خوب مخلوط می نمائیم و گوشت را به آن اضافه کرده ، هم می زنیم و کمی مالش می دهیم تا تمام مواد کاملا مخلوط شود .برنج و سبزی را داخلگوشت می ریزیم و هم می زنیم . اگر مایه کمی سفت بود ، 2 تا 3 قاشق آب در آن می ریزیم . باید تمام مواد با هم مخلوط شده و مایه چسبندگی پیدا کند.پیاز سرخ کرده را با بقیه کاری وادویه و 3 لیوان آب و کمی نمک و در صورت امکان 1 قرص سوپ در قابلمه کم عمق ریخته ، ظرف را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا جوش بیاید.از مایه کوفته گلوله ای به اندازه یک نارنگی متوسط بر می داریم ، دست را کمی مرطوب می کنیم و مایه را در دست می غلطانیم تا کوفته ها کاملا گرد و صاف و منظم شود. کوفته ها را در کمی آرد می غلطانیم . روغن را در تابه مناسبی می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا داغ شود. کوفته ها را در روغن کمی سرخ می کنیم ، وقتی تمام کوفته ها آماده شد ، آنها را در آب پیاز جوشان می اندازیم .باید توجه داشت قابلمه مسطح بوده ، گنجایش یک ردیف کوفته را داشته باشد تا کوفته ها روی هم قرار نگیرند . بعد از جوش آمدن در ظرف را می گذاریم . حدود 30 دقیقه باید کوفته ها بجوشند تا مغز آن ها کاملا پخته شود. در صورتی که بعد از پختن کوفته ها آب به مقدار زیاد باقی ماند ، در ظرف را باز می گذاریم تا آب کوفته در حدود نصف لیوان بشود.زعفران را در کمی آب جوش حل کرده با کمی نمک و بقیه کاری داخل ماست می ریزیم و هم می زنیم ، اگر بخواهیم ماست خوشمزه تر شود ، نصف قرص سوپ را با کمی آب ، یکی دو جوش می دهیم و آن را با ماست مخلوط می نمائیم . کوفته ها را در یک ردیف در ظرف مناسبی می چینیم . ابتدا آب کوفته ها را روی آن میریزیم ، بعد ماست را می ریزیم . باید کوفته ها از ماست کاملا پوشیده شوددر آخر کار مقدار کمی جعفری خرد کرده روی آن می پاشیم .بهتر است ماست را جداگانه کمی گرم کنیم بعد روی کوفته ها بریزیم باید توجه داشت که ماست فقط گرم شود و نجوشد.کوفته با سس ماست
۱۳۸۷ بهمن ۲۰, یکشنبه
کوفته با سس ماست
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر