صفحه نخست | انواع غذا | انواع شیرینی | انواع دسر | هنر پذیرایی و نکات آشپزی | Iranian Foods

۱۳۸۹ خرداد ۳, دوشنبه

آجیل پلو

مواد لازم برای 6 نفر
1 . برنج - 750 گرم
2 . آلبالوی تازه یا خشک - تازه 1 کیلوگرم ، خشک 200 گرم
3 . کشمش ریز پلوئی - 100 گرم
4 . قیسی یا برگه زردآلو - 100 گرم
5 . مغز گردوی خرد کرده - 75 گرم
6 . پیاز سرخ کرده - 2 تا 3 قاشق سوپخوری
7 . گوشت چرخ کرده - 350 گرم
8 . ادویه - یک و نیم قاشق سوپخوری
9 . روغن - 150 گرم
10 . زعفران سائیده - 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه
برنج را 5 تا 6 ساعت قبل از پختن خیس می کنیم. گوشت را با 1 یا 2 عدد پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل و ادویه مخلوط کرده ، مالش می دهیم و کوفته ریزه خیلی کوچک به اندازه قیمه تهیه کرده، با 1 یا 2 قاشق روغن کمی سرخ می کنیم.
هسته آلبالو را می گیریم ، کشمش و قیسی را می شوئیم . کوفته ریزه و قیسی و کشمش و گردوی خرد کرده و پیاز سرخ کرده و آلبالو را با کمی نمک و 1 قاشق ادویه مخلوط می نماییم.
برنج را آبکش کرده ، مواد فوق را لای برنج می گذاریم و پلو را دم می کنیم. موقع کشیدن ، مقداری برنج روی دیگ را با گوشت و آلبالو و سایر مواد بر می داریم و بقیه را در دیگ مخلوط کرده ، پلو را می کشیم و برنجی را که کنار گذارده ایم با زعفران حل شده در آبجوش ، مخلوط کرده ، روی دیس را می پوشانیم و کمی کره آب کرده روی آن می دهیم.
برای خیس کردن و دم کردن برنج رجوع شود به :
اگر پلوی شیرین تری دوست داشته باشیم، می توانیم روی آلبالو 2 تا 3 قاشق سوپخوری شکر بپاشیم.

هیچ نظری موجود نیست: