سلوری نوعی کرفس است که از خام یا پخته ریشه آن که به شکل کلم قمری، ولی سفید است، استفاده می کنند. خام سلوری را رنده ، یا با ماشین خلال خیلی نازک می کنند و با سس دلخواه به مصرف می رسانند. پخته سلوری می توان همراه غذا مصرف کرد،پوره آن بسیار مطبوع است.
مواد لازم برای پوره
1 . سلوری متوسط - 2 تا 3 عدد
2 . پوره سیب زمینی - 500 گرم
3 . کره - 100 گرم
4 . شیر - یک لیوان
5 . آبلیمو - یک یا دو قاشق سوپخوری
6 . خردل - یک قاشق مرباخوری کوچک
7 . نمک و فلفل به قدر کافی
طرز تهیه
سلوری را به چند قسمت تقسیم می کنیم و پوست آن را کامل می گیریم ، بطوریکه قسمت سفت پوست به هیچ وجه باقی نماند . بعد آن را شسته در ظرف مناسبی می ریزیم. 1 تا 2 لیوان آب و کمی نمک و 1 تا 2 قاشق آبلیمو به آن اضافه می کنیم . در ظرف را می گذاریم و آن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا سلوری کاملا بپزد ، سپس آن را در صافی می ریزیم تا آب آن گرفته شود و از ماشین مخصوص پوره رد می کنیم. سیب زمینی را هم پوست کنده ،می شوئیم و با مقداری آب و کمی نمک می گذاریم کاملا بپزد. آن را هم از رنده ریز ماشین مخصوص پوره رد می نمائیم .
هر دو پوره را مخلوط کرده ، در ظرف مناسبی می ریزیم . خردل را در شیر حل کرده ، ظرف پوره را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. شیر را به تدریج داخل پوره می ریزیم و مرتبا به هم می زنیم . تا شیر کاملا جذب پوره شود و پوره لطیفی به دست بیاید. کره را به آن اضافه نموده ، بهم می زنیم. وقتی کره آب شد ظرف را از روی آتش بر می داریم و در ظرف بلورین قشنگی به شکل مخروط می کشیم . اطرافش را با پشت قاشق صاف می کنیم و با نوک چنگال خطوطی روی آن ترسیم می نمائیم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر