صفحه نخست | انواع غذا | انواع شیرینی | انواع دسر | هنر پذیرایی و نکات آشپزی | Iranian Foods

چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۸۸ ه‍.ش.

قلیه ماهی

مواد لازم
1 . ماهی - 2 کیلوگرم (از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)
2 . پیاز متوسط - 3 تا 4 عدد
3 . گشنیز-1 کیلوگرم
4 . شنبلیله - 250 گرم
5 . تمبر هندی - 200 گرم
6 . زردچوبه - 2 قاشق مرباخوری
7 . فلفل قرمز کوبیده شده به مقدار کم (به نسبتی که میل داریم غذا تند باشد)
8 . سیر- 1 بوته
9 . روغن - 200 گرم
طرز تهیه
سبزی را پس از تمیز کردن شسته، در آبکش می ریزیم تا آب آن برود؛ بعد آنرا ریز خرد می کنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. سیر را می کوبیم و در پیاز می ریزیم. سبزی را نیز به آن اضافه کرده، می گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه کرده با 1 استکان آب و کمی نمک می گذاریم در حرارت ملایم بپزد. پوست آن را می گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می ریزیم. تمبر هندی را در 2/1 لیوان آب جوش خیس می کنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را می گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می کنیم؛ زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط می نماییم. تمام مواد را همراه با یکدیگر، کمی سرخ می کنیم؛2 تا 3 لیوان آب در آن می ریزیم و در حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد. در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه می کنیم.

۲ نظر:

ناشناس گفت...

سلام،من یه خانم بندرعباسی هستم. ما جنوبی ها به شیوه دیگه ای قلیه درست می کنیم که خوشمزه تره، واسه همین براتون می نویسمش:ا:ماهی مورد استفاده ترجیحا حور باشد2:ابتدا ماهی را در آرد گندم که به آن نمک و زردچوبه اضافه کرده ایم آغشته و سپس سرخ می کنیم. در ظرفی جداسبزی ماهی را که به همراه سیر و پیاز خرد کرده ایم ریخته چند عدد گوجه را در این ظرف رنده کرد و روی شعله قرار می دهیم تا آبش گرفته و به خورد سبزی برود.از روغنی که ماهی در آن سرخ شده درون ظرف می ریزیم تا سبزی سرخ شود، بعد از سرخ شدن سبزی تمر ماهی را که با آب مخلوط نموده ایم اضافه می کنیم و فلفل قرمز و نمک را افزوده و اجازه دهید تا قلیه آماده شود. نمک و فلفل را در انتها هم می توانید بیفزایید.(افزودن گوجه غذا را خوشمزه تر می کند.)

ناشناس گفت...

سلام
واقعا" خوشمزه است.